"Map and Compass", by Jamie Dobson (Flickr)

Algunes notes sobre tendències en el sector turisme (informe)

El turisme representa el 9.8% del PIB mundial, segons un recent estudi d’Oxford Economics. De fet, la contribució directa dels Viatges i el Turisme al producte mundial brut (PIB) i l’ocupació durant l’any 2014 va ser 2,4 bilions de dòlars i 105 milions de llocs de treball, respectivament.

Prenent els impactes més amplis, els Viatges i Turisme de totals van contribuir a l’economia mundial en 2014 va ser de US $ 7,6 bilions (2014 preus), el que equival a 9,8% del total del PIB mundial del 2014.

En aquest context, és una realitat innegable que Catalunya és una de les principals destinacions turístiques europees, amb major tradició i amb més projecció internacional. Turisme de sol i platja, turisme de muntanya, turisme cultural o turisme urbà són alguns dels models turístics més implantats, sense deixar de banda la Catalunya interior, la marca turística Catalunya ofereix cada dia més respostes a les complexes demanades del turista/visitant d’avui en dia.

El document que podreu consultar amb l’enllaç que hi ha al peu del post conté algunes pistes sobre les línies de desenvolupament estratègic en els següents aspectes:

 

>>Tendències en el model turístic català

TURISME CULTURAL

TURISME RURAL

TURISME DE NATURA

TURISME D’AVENTURA, ACTIU

MODEL CATALÀ DE TURISME SOSTENIBLE

En aquesta part intento resumir les principals línies estratègiques que marquen en termes de productes turístics tant la Generalitat de Catalunya.

Entre els documents consultats (vegeu bibliografia al final del document per a més detalls) destaquen: 2026.CAT Estratègia per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya. Informe del sector del turisme; Catalunya Visió 2020 · Pla estratègic de turisme de Catalunya 2013 – 2016; Anàlisi de situació i propostes de planificació estratègica del turisme sostenible a Catalunya.

 

>>Tendències en el model turístic a Barcelona i província

PERFILS DE CONSUM

Que parteix del document Barcelona Activa. Informe sectorial Turisme i hostaleria…. tot i les circumstàncies actuals que viu el sector. https://storify.com/Insectivida/moratoria-llicencies-turistiques-barcelona

 

>>Noves tendències de consum global

NOUS PRODUCTES I PERFILS TURÍSTICS

LES TIC I EL TURISME

A partir dels textos de tendències publicats a revistes especialitzades.

 

Per accedir a l’informe complet feu clic aquí:

Algunes notes sobre tendències en el sector turisme

Per compartir, recomanar i comentar:
error